Βιογραφικό

Γεώργιος Ψαθέρης

Καρδιολόγος

Ο Γεώργιος Ψαθέρης γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα όπου και σπούδασε.

Αρχικά, μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις στο Τ.Ε.Ι Αθήνας - Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας - Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής, από το οποίο αποφοίτησε το 1995.

Στη συνέχεια, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2003 με βαθμό "ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ".

Το 2003 διορίστηκε αγροτικός Ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, στην Καρδιολογική Κλινική του οποίου εξάντλησε ολόκληρη τη θητεία του ως αγροτικός Ιατρός (16 μήνες).

Το 2006 διορίστηκε ειδικευόμενος Ιατρός στην Β΄ Παθολογική Κλινική του Γ.Ν. Μελισσίων "Αμαλία Φλέμιγκ", συμπληρώνοντας τον χρόνο άσκησης στην Παθολογία ο οποίος απαιτείται για την απόκτηση της ειδικότητας της Καρδιολογίας.

Το 2008 διορίστηκε ειδικευόμενος Ιατρός στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, όπου ασκήθηκε για 1 έτος στην Καρδιολογία.

Το 2009 διορίστηκε ειδικευόμενος Ιατρός στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία", όπου ασκήθηκε για 3 επιπλέον έτη στην Καρδιολογία, συμπληρώνοντας το χρονικό διάστημα των 4 ετών που απαιτείται για την απόκτηση της αντίστοιχης ειδικότητας.

Τον Δεκέμβριο του 2012 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Καρδιολογίας, μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις υπό του καθηγητή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Έχει δημοσιεύσεις σε ιατρικά περιοδικά, ελληνικά και του εξωτερικού, ενώ έχει μεταφράσει και επιμεληθεί πολλά Αγγλικά ιατρικά συγγράμματα και περιοδικά.

Έχει ασκήσει εκπαιδευτικό έργο, συμπληρώνοντας περισσότερες από 1.500 ώρες διδασκαλίας σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ καθώς και στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Λαμίας.

Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κατσώνη, Πνευμονολόγο. Τα ιατρεία τους συστεγάζονται. Πατήστε εδώ για πληροφορίες σχετικά με το Πνευμονολογικό Ιατρείο.